Boligkøbsberegning - Se hvad du kan købe andelsbolig for

Beregn hvad du kan købe andelsbolig for

Ved en andelsbolig kan du typisk låne til mindre end en ejerlejlighed, vores udregning beror på grundreglen for lån til ejerlejlighed og via en omregningstabel fra Danske Bank, kan vi beregne hvad du ville kunne købe en andelsbolig for. Udregningen er kun vejledende.


kr.
keyboard_arrow_down
kr.
kr.

Du kan købe andelsbolig for:

{{formatMoneyString(andel_result)}}Kr.

Vi kan desværre ikke beregne en pris udfra dine indtastninger. Kig i tabellen nedenfor og få en fornemmelse af hvad du kan låne.

Omregningstabel fra ejer til andel

Tabel fra Danske Bank

Med tabellen har du mulighed for – helt vejledende – at sammenligne prisniveauet mellem en ejerbolig og en andelsbolig. Kender du prisen på den ejerbolig, du leder efter, kan du altså bruge skemaet til at finde en vejledende pris på en tilsvarende andelsbolig.

Husk 5% reglen

Når du låner til en andelsbolig kræver bankerne at man som minimum kan lægge 5% af hele boligens pris i egenbetaling.
Køber du en andelsbolig til 1 million skal du derfor kunne lægge 50.000 kr. upfront til banken.

Hvad er en andelsbolig

En andelsbolig består af en masse private ejere der er gået sammen og købt en boligblok, her ejer du altså en andel af bygningen og betaler afgifter til vedligehold af hele bygningen. Hvert år mødes beboerne til en generalforsamling, hvor bl.a. udgifter til bygningen drøftes, hver beboer har som udgangspunkt en stemme hver. Prisen på en andelsbolig har en max pris, der er fastsat efter klare regler om hvor meget andelsboligen udgør af andelsboligforeningens formue, dog kan egenforbedringer tillægges til prisen.
Fordelen ved en andelsbolig er at prisen typisk ligger en del lavere end en tilsvarende ejerlejlighed, men finansieringen er anderledes på en andel, da du ikke kan optage et personligt realkreditlån, hvor renten typisk er lavere. Du skal også være opmærksom på at du hæfter personligt, skulle foreningen opløses og der er restgæld tilbage på lånet som ikke kan tjenes hjem ved salg af bygningen.

keyboard_backspace Se alle beregnere